top of page

Wat is Klassieke Homeopathie?

00:00 / 04:05

Homeopathie is een uiterst doeltreffend geneessysteem, zowel bij acute als bij chronische ziekteprocessen. Als natuurlijke totaaltherapie is het in staat mensen te helpen de balans binnen het mechanisme te hervinden en te behouden. Homeopathie is inzetbaar binnen het gehele scala van menselijk lijden op psychisch en fysiek niveau, van conceptie tot ouderdom.  

Activeren van eigen geneeskracht:

Genezing vindt plaats door de eigen geneeskracht van de patiënt te prikkelen met een minimale dosis van het best passende geneesmiddel. Zo worden het immuunsysteem en het afweersysteem tot actie geprikkeld en versterkt. De ziekte wordt niet onderdrukt, maar van binnenuit genezen. Echter het resultaat staat of valt met de passendheid van het homeopathisch geneesmiddel. Het dient gelijksoortig aan de patiënt te zijn. De Klassieke homeopathie is een holistische geneeswijze, d.w.z. dat zij de mens met zijn klachten als een geheel beschouwt. Zij kijkt dan ook naar de mens als persoon in zijn totaliteit. Wanneer iemand een klacht heeft, bestaat er een verband tussen het fysieke, emotionele en mentale functioneren. Ieder mens is daarin uniek, daarom krijgen b.v. 10 mensen die hoofdpijn hebben ieder een verschillend middel. Belangrijk is waardoor de hoofdpijn is ontstaan, wanneer die op komt zetten, waar en hoe in het hoofd, het gepaard gaat met andere symptomen zoals misselijkheid of duizeligheid, hoe het karakter is van de persoon, hoe hij reageert, enz. De patiënt krijgt dan dat geneesmiddel voorgeschreven wat het meest gelijksoortig is aan zijn klacht en unieke persoonlijkheid. En doordat het middel gelijksoortig is aan de patiënt, stimuleert het de levenskracht van die persoon tot genezing.

Indien de mens gezond is heerst de spirituele levenskracht (autocratie), die als Dynamis het stoffelijke lichaam (het organisme) leven doet, onbeperkt. Ze houdt al zijn delen in een bewonderenswaardige harmonische, levende werking, die zich uit in voelen en handelen, zó, dat de met verstand toegeruste psyche zich vrij van dit levende, gezonde instrument kan bedienen voor de hogere bedoelingen van ons bestaan.

bottom of page